FORSHAGAAKADEMIN

ForshagaAkademin

Till alla barn och ungdomar! Följ med era föräldrar till Sunne jaktmässa och besök ForshagaAkademins Wild Games Arena.

Elever och personal från gymnasieskolan ForshagaAkademin arrangerar  Wild Games Arena – ett mässområde med olika aktiviteter för barn och ungdomar. Arenan kommer att innehålla roliga prova-på-aktiviteter inom jakt, sportfiske, hundsport och sport. Exempel på arenans innehåll:

– Luftgevärsskytte
Drömmer du om att ta jägarexamen? Då måste du öva dig i skytte! Testa din koncentration och pricksäkerhet i denna sport som är populär bland barn och ungdomar. Nybörjare skjuter luftgeväret sittandes med stöd från bord.

– Fågelholksbygge
Skapa ett nytt hem åt fåglarna som bor i din trädgård! Bygg din egen fågelholk, sätt upp den i ett fint träd hemma och du får en spännande möjlighet att följa naturlivet.

– Hundskola för barn och ungdomar
Ta med din hund till mässan och få lydnadstips och testa på enkel agility. ForshagaAkademins hundsportelever hjälper dig hitta ett roligt sätt att jobba och träna tillsammans med din hund och bästa vän!

– Kasttävlingen “Pricka gäddan”
Ett perfekt övningstillfälle inför sommarens fiske!

– Testa på freebandy och discgolf
Här får du chansen att testa Freebandy och Discgolf – två växande sporter. I freebandy är målet att hantera en boll så snabbt och skickligt som möjligt samtidigt som du ska vara pricksäker.

Discgolf fungerar som vanlig bangolf. Skillnaden är att golfbollen bytts ut mot en frisbeeliknande disc. På mässan får du lära dig hur du ska kasta mot målet – en korg!

– Mountainbike på trickbana
Testa din balans på cykeln genom ett trixig bana!

Aktiviteterna kommer att genomföras på Millesplatsen i Rottneros Park.
Vill föräldrar vara med och testa aktiviteterna är de självklart också välkomna!